logo

Psihologija rada
Što je planiranje ljudskih resursa
Planiranje organizacije
Planiranje poslova i radnih zadataka
Planiranje znanja i kompetencija
Planiranje zapošljavanja
naslov

Ključni pokazatelji uspješnosti KPI

: Petar Lovrić - : 9.8.2020.

mjerenje ljudskih potencijala


 

KPI-ajeve za analitiku ljudskih resursa možemo pokušati s  8 ili po izboru mjerenih podataka.

 

  1. Zadržavanje talenata - sposobnost organizacije da zadrži svoje zaposlenike. To je obično statistička mjera i ponekad se misli kao odanost zaposlenika njihovoj tvrtki.
  2. Učinkovitost zapošljavanja - postoji nekoliko načina na koje organizacije mjere učinkovitost zapošljavanja: brzina zapošljavnja, kvaliteta kandidata, cijena selekcije ...
  3. Učinkovitost zaposlenika - ljestvice ocjenjivanja radnih mjesta odnosno poslova uobičajen su način za procjenu radnog učinka zaposlenika, elementi ponašanja poput razumijevanja radnih zadataka i sudjelovanja u odlučivanju .
  4. Kretanje zaposlenika - kada zaposlenik prelazi iz jedne organizacije u drugu, a naziva se i stopom prometa. Slično je i s procjenom stope zadržavanja.
  5. Ukupne nagrade - ovo je alat koji menadžeri ili poslodavci prate, kako bi privukli, motivirali i zadržali zaposlenike.
  6. Učenje i razvoj - programi obuke omogućuju zaposlenicima rast i uspjeh u organizaciji. Omogućuje zaposlenicima da dostignu viši stupanj vještina u znanju unutar organizacije. One se mogu procijeniti i nadgledati s pregledima učinka ili sa skaliranom ocjenom (kao što je prethodno navedeno).
  7. Raznolikost i uključenost - mjerenje i poboljšanje ideja i kreativnosti. Privucite i privucite talentirane ljude kako biste mogli formirati jake timove.
  8. Učinak organizacije po zaposleniku: proizvodi, prihodi, profit, prodaj