logo USLUGE KONTAKT
Psihologija rada
Što je planiranje ljudskih resursa
Planiranje organizacije
Planiranje poslova i radnih zadataka
Planiranje znanja i kompetencija
Planiranje zapošljavanja
... Vaša karijera naš posao ...
... radite na sebi ...
... budite zavodljiv poslodavac ...
... naučite se predstavite ...
... nemojte lako gubiti radnike ...

naslov

Ključni pokazatelji uspješnosti KPI

: Petar Lovrić - : 9.8.2020.

mjerenje ljudskih potencijala


 

KPI-ajeve za analitiku ljudskih resursa možemo pokušati s  8 ili po izboru mjerenih podataka.

 

  1. Zadržavanje talenata - sposobnost organizacije da zadrži svoje zaposlenike. To je obično statistička mjera i ponekad se misli kao odanost zaposlenika njihovoj tvrtki.
  2. Učinkovitost zapošljavanja - postoji nekoliko načina na koje organizacije mjere učinkovitost zapošljavanja: brzina zapošljavnja, kvaliteta kandidata, cijena selekcije ...
  3. Učinkovitost zaposlenika - ljestvice ocjenjivanja radnih mjesta odnosno poslova uobičajen su način za procjenu radnog učinka zaposlenika, elementi ponašanja poput razumijevanja radnih zadataka i sudjelovanja u odlučivanju .
  4. Kretanje zaposlenika - kada zaposlenik prelazi iz jedne organizacije u drugu, a naziva se i stopom prometa. Slično je i s procjenom stope zadržavanja.
  5. Ukupne nagrade - ovo je alat koji menadžeri ili poslodavci prate, kako bi privukli, motivirali i zadržali zaposlenike.
  6. Učenje i razvoj - programi obuke omogućuju zaposlenicima rast i uspjeh u organizaciji. Omogućuje zaposlenicima da dostignu viši stupanj vještina u znanju unutar organizacije. One se mogu procijeniti i nadgledati s pregledima učinka ili sa skaliranom ocjenom (kao što je prethodno navedeno).
  7. Raznolikost i uključenost - mjerenje i poboljšanje ideja i kreativnosti. Privucite i privucite talentirane ljude kako biste mogli formirati jake timove.
  8. Učinak organizacije po zaposleniku: proizvodi, prihodi, profit, prodaj